OM MEG

MARY-JANNE NYSTØL

om-meg-3Jeg er oppvokst på Hakallestranda på Sunnmøre med Stadthavet som nærmeste nabo. Jeg vokste opp med mor, far og jeg er yngst av fire søsken. I oppveksten hadde jeg  forkjellige plager, som elveblest, forskjellig andre utslett og allergiske reaksjoner,  systemisk candida, oppblåsthet, forstoppelse/treg mage, lite energi, bilyd på hjertet og masse angst og uro. Jeg var mye til legen, alle tester og prøver var helt normale og jeg fikk alltid vite at det ikke var noe galt med meg. Legene tilskrev alt som psykiske plager…

Opp gjennom årene lette jeg alltid etter en vei ut av alt dette som da var min normale hverdag. Noen løsninger var gode og andre mindre bra. Jeg leste masse og forsøkte forskjellige løsninger for å bli bedre. Jeg følte at livet skulle være noe mer enn det jeg hadde da.

I 2004 var jeg hjemme på Sunnmøre på vinterferie. Min mor abonnerte på ukebladet Hjemmet  og her kom jeg over en reportasje med Gunvor Hals, der hun fortalte at hennes sønn, som hadde en slags utmattelse, hadde blitt frisk av et høydose vitamin-og mineralkosttilskudd som het Empower Plus. Dette måtte jeg forsøke! Jeg kontaktet henne samme dag og fikk vite hvordan jeg skulle gå frem for å få vitaminene inn til Norge. Jeg måtte til med registreringsfritak fra legemiddelverket pga disse ”høye” dosene med vitaminer og mineraler, dette ble ordnet gjennom fastlegen. Jeg fikk så beskjed om å kutte ut melkeprodukter, sukker, gjær og hvetemel i første omgang, og ta store doser kosttilskudd, samtidig som jeg tok midler mot candida. Etter kort tid merket jeg at jeg var mye bedre og var på vei til et sted jeg aldri hadde vært tidligere. Energien økte, candidaen ble mindre fremtredende og dette var startet på helt nytt liv.

Veien har vært lang og lærerik. Etter hvert kuttet jeg gluten, gliadin og fint mel totalt, alkohol holder jeg meg unna, og også mye frukt. Men etter hvert som jeg ble bedre, ble alt mye lettere – for jeg ønsket meg ikke tilbake til det livet jeg hadde hatt, så derfor var det ikke så vanskelig å holde seg unna det gamle kostholdet. Candidaen ble det som sagt mye mindre av, angsten forsvant, utslettene ble borte, og energien og humøret og livsgleden steg og steg.

Siden 2004 har jeg jobbet med meg selv som testperson når det gjelder det jeg putter i meg av mat og tilskudd. Jeg har en stor interesse for hva dette kan gjøre med kroppen. Jeg har jo blitt frisk etter omlegging av kosthold og ved å tilføre vitaminer, mineraler og andre tilskudd, og har erfart at dette kan gjøre endringer mange ikke engang vil drømme om! Etter hvert som årene gikk og jeg ble bedre kom også trangen til å lære mer, og ønsket om å hjelpe andre. Ved å studere til kostholdsveileder og senere ernæringsterapi ved Tunsberg Medisinske Skole, fikk jeg kunnskapen som jeg trengte for å hjelpe mennesker med sykdommer og plager til et sunnere, friskere og bedre liv. Jeg har også etterutdanning i matintoleranse og SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth). Jeg brenner for hva riktig ernæring kan gjøre for alle de menneskene som sliter med plager og smerter som ingen finner ut av. Kostholdet er selve grunnlaget for hvordan vi har det. Og påvirker kropp og sinn mye mer enn de fleste tror.

Jeg startet for meg selv i lokalene til Lillehammer Osteopati i 2014, og jobber i dag sammen med Marianne Henriksen som er osteopat og Agnes Holland som er akupunktør. Vi samarbeider og kan også lage en tilpasset behandling for de som kommer til oss. 

I tillegg jobber jeg som miljøarbeider og her får jeg også brukt min kompetanse og livserfaringer og det liker jeg kjempegodt.