Peanøtt/snickerskake

Peanøtt/snickerskake

Denne kaken er gluten, melke – og sukkerfri. Da snakker jeg selvsagt vanlig hvitt sukker. Det finnes så mange forskjellige søtningsmiddel der ute, så en må velge det man finner som er best for seg selv og måten DU lever på. Men å kutte ned på sukkermengde og velge en søtning som ikke påvirker blodsukkeret i like stor grad som hvitt sukkert og raske karbohydrater gjør, er noe jeg anbefaler alle.

Denne oppskriften fikk jeg av min eldste søster, og jeg har gjort om litt ifht type søtning:). Jeg synes det er kjempegod. Det er noe karbo i den pga flakes’ene, det er greit å vite.

Oppskrift peanøtt/snickerskake:

1L amarant, – mais, – eller risfalkes

1 dl kokosblomstsukker – her pleier jeg å bruke 50-50 med kokosblomstsukker og sukrin

2 dl fibersirup (den lyse som er glutenfri)

1 stort glass (ca 350g) peanøttsmør

250-300g mørk sjokolade

1ss kokosolje eller MCT olje

Tøm peanøttsmør i kjele og varm forsiktig opp. Ha i sukker, sirup og flakes og bland de godt. Jeg pleier å knuse flakesene litt med sleiven jeg bruker å røre med. Varm massen litt til, pass på at det ikke blir for varmt.

Bruk en langpanne (20X30cm), lett i bakepapir og bre/trykk massen jevnt utover. Etter den er fordelt pleier jeg å ta tak i bakepapiret og løfte alt ut av formen og dele opp i smø ruter med pizzaskjærer, før jeg legger bunnen tilbake i forma.

Smelt sjokolade i vannbad, ha i 1ss kokosolje og hell over kaka. Smør jevnt utover og sett den i kjøleskap. Jeg oppbevarer mine små ruter i en boks enten i kjøleskapet eller i fryseren. Det tiner raskt.

Vel bekomme:)