Verdens beste sjokolademousse!

Verdens beste sjokolademousse!

Da jeg studerte ernæringsterapi på Tunsberg Medisinske Skole, hadde vi tre-retters middag lørdagen på hver samling. På en av disse middagene hadde min dyktige kollega, Kristine Brekke Vestøl (kan følges på fb og insta: Hippokrates mat og helse), laget denne utrolig gode og blodsukkerstabile sjokolademoussen til dessert. Kristine er den flinkeste jeg vet om til å mekke sammen gode, sunne desserter, og denne herlige moussen ligger på førsteplass for min del. Den inneholder masse godt klarnet smør, mørk sjokolade, sukrin, kokosblomstsukker, kokosfløte og egg. Og det sunne fettet fra disse ingrediensene gjør at denne desserten ikke påvirker blodsukkeret i noe særlig grad. Jeg har sjekket det selv, og det er veldig lite utslag på blodsukkeret en halv time etter inntak. Dette kan selvsagt variere litt fra person til person. Det kommer an på hvor sensitiv man er. Kokosblomstsukker har en GI (glykemisk index) på 35. Til sammenligning har kokte gulrøtter GI på 58. Enkelt forklart påvirker mat med lav GI blodsukkeret og insulinnivå mindre enn mat med høy GI. Jo lavere GI jo bedre altså:). En liten ting tilslutt; det er mange som synes sukrin ikke er så godt pga den “kalde” smaken, men når man blander sukrin og kokosblomstsukker forsvinner den kjølige smaken på sukrinen.

Her kommer oppskriften:

  • 100g mørk sjokolade – minst 70%, gjerne opp i 86%
  • 100g klarnet smør
  • 3 små egg
  • 20g kokosblomstsukker
  • 25g sukrin
  • 110g kokosfløte (det hvite fra en boks kokosmelk som har stått i kjøleskapet)
  • salt og stevia smakes til om nødvendig

Fremgangsmåte:

Smelt sjokolade og smør i en kjele på lav varme, rør inn sukrin, kokosblomstsukker og salt. Det skal ikke koke. Smak. Hvis det ikke er søtt nok, søt med stevia (jeg pleier ikke det – det er nok med de andre sukkerartene for min del). Ha i kokosfløten og rør  den inn i sjokoladeblandingen. Det gjør ingenting at ikke alt er oppløst. Pisk eggene. Ta kjelen av plata og pisk inn eggene med håndmixer eller kjøkkenmaskin. Konsistensen skal bli helt kremet og fløyelsmyk. Ha over i glass eller små skåler. Jeg synes den blir best servert i porsjoner:). Strø gjerne på revet sjokolade eller noe annet du liker. Sett i kjøleskap noen timer før servering.

NYT!